Hei!

Aloitin opinnot Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa heti varusmiespalveluksen jälkeen syksyllä 2000. Fuksipisteläystäkkeen aktiivinen täyttö, killassa, kerhoissa ja ylioppilaskunnassa toiminen, sekä välillä töissä vietetty vuosi venyttivät valmistumisen syksyyn 2006. Luettu tuli ensin puunjalostustekniikkaa, mutta sittemmin kesätöiden innoittamana tuotantotekniikkaa, ja sivuharrastuksena hankintojen johtamista. Olin valmis.

Olin valmistusmishetkellä poikkeuksellisesti vailla työsuhdetta, sillä valmistuin perjantaina ja aloitin työt vasta maanantaina. Ensimmäisenä työnantajanani sai kunnian toimia Cargotec Oyj Tampereella. Työhaastattelussa sanoin, että voin toimia kyseisessä ostoinsinöörin tehtävässä 3-4 vuotta. Kun neljä vuotta ja 14 toista YT-neuvottelut olivat takana, irtisanoin itseni. Miehen on oltava sanojensa mittainen ja jossain vaiheessa se mitta tulee täyteen. Opin paljon konepajoista, valmistustekniikoista, projektihallinnasta, laatujärjestelmistä ja organisaatioleikeistä. Oli aika myydä asunto, pakata reppu ja suunnata kohti uusia seikkailuja.

Vajaa puoli vuotta ehdin reissata Thaimaassa ja lasketalla niin kotimaassa kuin Alpeillakin. Runokokoelmaa en saanut kirjoitettua, eikä joutenolo muutoinkaan ollut minun juttuni. En myöskään ollut löytänyt ostettavaa yritystä tai saanut ideaa perustettavaksi yritykseksi. Siispä keväällä 2010(?) aloitin työt ostajana Fastems Oy:llä, joka tekee automaatio ja robottiratkaisuja teollisuudelle. Koska asunto oli myytynä, oli kiire etsiä asunto=nainen. Onnistuin – tavallaan. Homma ei kuitenkaan toiminut, joten ensin muutin kaverin kanssa soluasuntoon Tampereen keskustaan ja sitten ryhdyin luomuviljelijäksi Helsinkiin.

Tarinan opetus: ”Ole aktiivinen ja opi kaikesta”.

Samuli ”Hullufuksi” Laurikainen

http://www.silmusalaatti.fi